Трима пострадаха при пътен инцидент в Плевенско

Крими

10-11-2021, 08:58

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За изваждане на ранените от огънатите ламарини на автомобилите съдействие е оказано от служители от РСПБЗН – Кнежа.

Трима пострадаха при пътен инцидент в Плевенско, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигнал за произшествието е постъпил на 8 ноември в 15.25 часа в РУ – Кнежа.

На мястото на катастрофата на кръстовището, образувано от пресичането на път град Кнежа - град Червен бряг с път – село Лазарово – село Търнак, са изпратени полицейски служители. Извършен е оглед. Установено е, че лек автомобил "Мерцедес", собственост и управляван от 76-годишен от град Несебър, не е спазил предписанието на пътен знак "Стоп". Водачът не е пропуснал правилно движещ се по пътя с предимство лек автомобил "Алфа Ромео“, управляван от 51-годишен от град Етрополе.

В следствие на настъпилото ПТП двамата водачи са пострадали и са транспортирани от екип на ФСМП - Кнежа до ЦСМП – Плевен. Настанени са за лечение в болнично заведение. По първоначална информация няма опасност за живота им. Пострадала е и пътничка в „Мерцедес“-а – 71-годишна от град Бургас. Тя е настанена за лечение в клиника по Неврохирургия.

За изваждане на ранените от огънатите ламарини на автомобилите съдействие е оказано от служители от РСПБЗН – Кнежа.

На двамата водачи са издадени талони за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343, ал.1, б. "а и б. "б", връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай.