10-годишно дете написа книга и дари приходите за лечението на малката Алекс (Видео)

Чрез словото 10-годишната Никол от Плевен помогна на друго, болно дете, да се лекува

Чрез словото 10-годишно дете помогна на друго, болно дете, да се лекува, информира Нова тв. Никол Николова написа книга за деца, а средствата от продажбата й дари на малко момиче в нужда.Тя е едва на 9 години, когато чува от свои роднини странна дума – патент. "И аз ги попитах, какво е това и пожелах да имам нещо свое, което ще остане завинаги и започнах да пиша книга", разказва момичето. 

В книгата се разказва за едно малко конче с интересно име. "Идеята се роди от моята сестра Ивайла, която много обича кончета. Понеже Сапфир е диамант, който харесвам, и реших да кръстя кончето на него. Майка му се разболява и то трябва да намери един рубин, за да може да я излекува".

Рисунките към книгата отново са дело на дете – приятелката на Никол - Ралица. Историята на кончето Сапфир набира популярност сред деца от Плевен и родителите на Никол издават книжката. И дават съвет на дъщеря си да дари всички средства от продажбата.

"Аз се съгласих, понеже те са ни възпитавали, когато можем да помогнем, да го направим", сподели Никол.

Лекар от Плевен дават съвет на родителите на Никол да подпомогнат кампанията на малката Алекс, която има нужда от операция на крака, за да може да проходи.

Сега момиченцето и нейните родители са в клиника в САЩ, където ще бъде направена първата от двете предвидени интервенции.

А Никол вече работи над втората си книга, но пази в тайна сюжета.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"