36-годишна жена пострада при катастрофа заради отнето предимство в Левски

Настанена е в отделение по Неврохирургия при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" за наблюдение, без опасност за живота

На 11 ноември около 14:45 часа в град Левски е настъпило пътно-транспортно произшествие. Инцидентът е станал на кръстовището на улица "Опълченска" и улица "Христо Ботев".

След постъпил сигнал в полицията местопроизшествието е посетено от екип на РУ – Левски. Извършен е оглед. Установено е, че водачът на "Опел Корса" – 54-годишен от град Летница, не спира на знак „Стоп“. Отнема предимството на правилно движещ се лек автомобил "Опел Астра", собственост и управляван от 30-годишен от плевенското село Асеновци. Причинена е средна телесна повреда на возещата се в лек автомобил "Опел Астра"- 36-годишна от село Асеновци. Тя е транспортирана от екип на ФСМП - Левски до ЦСМП - Плевен, където е установено, че е със сътресение на мозъка. Настанена е в отделение по Неврохирургия при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" за наблюдение, без опасност за живота.

Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство "Дрегер алкотест", като уредът е отчел отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."б" от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.