Пиян мъж открадна автомобил, паркиран в центъра на Гулянци

Колата е обявена за общодържавно издирване

На 12 ноември в 10.45 часа в РУ – Гулянци е заявено за кражба на лек автомобил. 55-годишен е съобщил, че минути преди обаждането противозаконно е отнет „Фолксваген Кади", паркиран от него на площад "Свобода" в града. Лекият автомобил е бил незаключен и с поставен контактен ключ на пакета. Колата е обявена за общодържавно издирване.

От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия лекият автомобил е установен и спрян при проверка от екип на "Пътна полиция" при РУ - Червен бряг на  път I-III ''Бяла Ботевград'' преди село Радомирци. В хода на извършената проверка е изяснено, че е управляван от 49-годишен жител на град Ловеч. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс. Алкотестът на шофьора е показал, че е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Нарушителят не е дал кръв за медицинско изследване и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен