Стойка Кръстева е фаворит за Спортист на годината на България

Тя спечели златен медал в категория до 51 кг на Игрите в японската столица през лятото

Боксът ще има своя четвърти представител, който да спечели традиционната анкета за Спортист на годината на България, твърди “Тема Спорт”.

Олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева, която неотдавна бе обявена за "Почетен гражданин на Плевен", е изявен фаворит да грабне приза. Тя спечели златен медал в категория до 51 кг на Игрите в японската столица през лятото.

Кръстева се очаква да изпревари в анкетата другата шампионка от Токио - каратистката Ивет Горанова, както и носителката на сребърен медал в спортната стрелба Антоанета Бонева. Спортист на годината се провежда непосредствено преди Коледа. В своята история боксът има трима състезатели, които са достигали до отличието. Това са Серафим Тодоров (два пъти), Детелин Далаклиев и Кубрат Пулев.

Конкуренция относно Отбор на годината на практика няма да има. Безспорен №1 там е ансамбълът по художествена гимнастика, който също спечели титла в Токио. Наставничката на момичетата - Весела Димитрова, най-вероятно ще е Треньор на годината. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"