Над 3400 малки ученици се връщат в клас след тестване в област Плевен

Родители-доброволци също участват в проверката на децата.

На 15.11 и 16.11.21г. са направени бързи неинвазивни антигенни тестове за Covid-19 на 3463 ученици в 260 паралелки от 1-ви до 4-ти клас, без никакви затруднени, съобщават от пресцентъра на облатната администрация. Родители-доброволци също участват в проверката на децата.

Тестването не е било приложено само в община Никопол, където заболеваемостта от Covid-19 е под 250 на 100 000, и там учебният процес е напълно възстановен. Поради ниската заболеваемост, в община Искър от утре всички ученици също преминават към присъствена форма на обучение.

В ротация остават учениците от 5-ти до 12-ти клас в общините Долна Митрополия, Кнежа, Червен Бряг. От утре обаче, учениците в община Долни Дъбник преминават от ротационен на изцяло онлайн форма на обучение, поради покачилата се заболеваемост (над 500 на 100 000).

Онлайн остават и техните връстници в общините Плевен, Белене, Гулянци, Левски и Пордим.

Тестовете са предоставени от Министерство на образованието и науката на училищата в областта чрез Регионално управление на образованието, след заявено съгласие на най-малко 50% от родителите на учениците, като тестването ще се извършва два пъти седмично.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"