Плевенски фирми заявяват подкрепата си за инициативи на Общината

Община Плевен очаква и други фирми да се присъединят в усилията й за един по-красив и уютен град

В отговор на призива на кмета Георг Спартански към представителите на местния бизнес за подкрепа на общественозначими инициативи на Община Плевен първите фирми вече заявиха желание да се присъединят към реализацията им. Да дарят средства за закупуване и засаждане на нови фиданки на мястото на премахнатите стари дървета по плевенските улици решиха ръководствата на „Чистота” ООД и лидерът в производството на малц „Малтери Суфле България”. Процесът по обновяване на дървесната растителност в градската среда ще започне в най-скоро време, когато се очакват първите 71 млади видове, поръчани от „Паркстрой” по преценка на ландшафтен архитект, както и хумус. Засаждането на фиданки ще продължи и през следващите подходящи сезони до попълване на всички места с отстранени дървета.

Подкрепа на тази инициатива или другата предстояща – обновяването на празничната новогодишна украса и разширяването на периметъра й към жилищните квартали „Дружба” и „Сторгозия” обмислят и от Леони България.

Община Плевен очаква и други фирми да се присъединят в усилията й за един по-красив и уютен град, като припомня дарителската си сметка:

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

БАКБ Офис Плевен

BIC: BGUSBGSF

IBAN: BG85BGUS91608404113900

Код/вид плащане: ДАРЕНИЯ, ПОМОЩИ И ДРУГИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧЕНИ СУМИ ОТ СТРАНАТА – 44 51 00

За Новогодишна украса

За засаждане на нови дървета