Пристигнаха изборните книжа за вота за президент и вицепрезидент на 21 ноември

Мисия

19-11-2021, 16:33

Снимка:

ОбС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В Областна администрация-Плевен днес бяха доставени изборните книжа за провеждане на нов (втори) избор за президент и вицепрезидент на Република България на 21 ноември.

Предоставянето на материалите на всички 11 общини в област Плевен започна в 14,00 часа по предварително изготвен график.

Малко по-рано същия ден при засилени мерки за сигурност пристигнаха 238 000 бюлетини, които бяха приети от упълномощени длъжностни лица от Областна администрация-Плевен и представители на РИК 15-Плевен. Всички бюлетини бяха успешно предадени на 11-те общини в област Плевен.

По повод съставяне на избирателните списъци за гласуване на лица с трайни увреждания Централната избирателна комисия уведоми, че в избирателните списъци за гласуване на лица с трайни увреждания в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката се включват всички избиратели от избирателния списък за изборите на 14 ноември 2021 г., като се заличават имената на тези лица, които са загубили избирателните си права.

От ЦИК обръщат внимание, че не е предвиден ред за подаване на нови заявления от лица с трайни увреждания.

Централната избирателна комисия уведомява, че избиратели, които са били включени в избирателните списъци за гласуване на лица, поставени под карантина или задължителна изолация на 14 ноември 2021 г., ще бъдат включени в списъците за гласуване на 21 ноември 2021 г., ако продължават да са под карантина или задължителна изолация в изборния ден.

Лицата, поставени под карантина или задължителна изолация след 14 ноември 2021 г. могат да подават заявление за гласуване с ПСИК и ще бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, ако на територията на населеното място, в което са карантинирани има образувани подвижни избирателни секции.