Ивет Горанова: Щастлива съм от това, което показах на световното

Спорт

22-11-2021, 09:27

Снимка:

БНФК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Определено за мен този медал е ценен, въпреки че е бронзов", сподели плевенчанката

Олимпийската шампионка Ивет Горанова говори в предаването "Арена спорт" ден, след като завоюва бронзово отличие от Световното първенство в Дубай.

"Определено за мен този медал е ценен, въпреки че е бронзов. Но аз съм щастлива от това, което показах на състезанието и резултата, Да, бях дошла за златото, но не винаги нещата се случват така, както искаме. Много тежъл медал е за мен, защото аз бях много задоволена след Олимпиадата. Имаше съвсем малко време за подготовка за Световното, като през това време имах много участия и тв интервюта, което ми отнемаше от енергията. Беше ми трудно да се концентрирам, имахме отново много препятствия, но успяхме да се справим с тях. Доволна съм от резултата, така е било писано", сподели Ивет.

Златната ни медалистка от Токио даде и своята отлична оценка за своята година, определяйки я като "най-успешната в нейната кариера".

"За мен това е най-успешната година в цялата ми кариера. Все пак постигнах най-големия връх - олимпийски шампион. След това отново се доказах - сега на световното станах трета. Да, винаги може повече, но аз съм презадоволена от тази година. Добра работа свършихме целия екип и се надявам да имам още такива години", каза Ивет.

Ивет Горанова говори още и дали мисли за евентуално участие на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година, ако олимпийското карате бъде върнато в програмата. Тя смята, че след 7 години ще продължава да бъде в силите си и вярва, че има голям шанс.

"Сега имам време да си почина и да помисля коя ще е новата ми цел. Когато човек има цел и я следва и мисли само за нея, нещата се получават", каза още Ивет.