Хванаха 23-годишен нарушител на карантина с наркотици и незаконни цигари

Крими

22-11-2021, 10:09

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По случая е образувано бързо производство

На 19 ноември около 13,30 часа в областния град на улица в жк "Сторгозия" служители на Второ РУ - Плевен спрели за проверка 23-годишен.

Установено е, че плевенчанинът е нарушил правила, издадени против разпространяването на заразна болест по хората по време на епидемия със смъртни случаи, свързана с разпространението на Covid 19. Той не е спазил наложена му на 17 ноември от РЗИ - Плевен 14-дневна карантина и е напуснал дома си. 23-годишният предал доброволно полиетиленово топче с неправилна форма и размери 3 х 2 см, съдържащо суха зелена тревиста маса с тегло около 1 грам, смачкан хартиен плик, съдържащ бяло прахообразно вещество. За съдържанието е заявил, че са ''марихуана'' и ''метамфетамин'' за лична употреба. Мъжът е предал и тридесет кутии цигари без поставен акцизен бандерол с надпис "Regina blue".

По случая е образувано бързо производство  и е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай за престъпления по чл. 355, ал.2 и чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.