Няма промяна в епизоотичната обстановка на територията на област Плевен

До настоящия момент са регистрирани общо 209 броя животновъдни обекти за отглеждане на свине, тип „лично стопанство“

По данни на ОДБХ Плевен, в разпространението на болестта Инфлуенца по птиците за област Плевен, не са установени отклонения в здравословното състояние на птиците или повишена смъртност. В района на птицезавод Славяново, находящ се в гр. Славяново, общ. Плевен, област Плевен всички птицеферми са населени, с изключение на животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки, собственост на фирма „Агро Лоджик“ ООД.

На територията на с. Асеновци, общ. Левски, област Плевен е регистрирана птицеферма, предназначена за отглеждане на кокошки носачки, собственост на фирма „Органита“ ЕООД.

Към момента няма промяна в епизоотичната обстановка на болестта при домашни свине на територията на област Плевен, посочват от пресцентъра на областната администрация.

До настоящия момент са регистрирани общо 209 броя животновъдни обекти за отглеждане на свине, тип „лично стопанство“. На общо 163 броя „лични стопанства“ за свине са издадени разрешителни за населване, като 58 от тях са издадени през 2021 г. За периода от 04.11.2021 г. до 15.11.2021 г. са регистрирани общо 3 броя животновъдни обекти тип „лично стопанство“ за отглеждане на прасета, като съответно от ОДБХ Плевен са издадени 3 броя удостоверения за регистрация на животновъден обект тип „лично стопанство“ за прасета.