Плевенски ученици с призово място в Осмата научна сесия на УчИ БАН

Плевен Лайф

26-11-2021, 09:57

Снимка:

ПГПЧЕ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В тазгодишната сесия се съревноваваха 59 проекта в 5 научни секции

Ученици от ПГПЧЕ "Димитър Димов" Плевен заеха призово място в Осмата научна сесия на УчИ БАН, проведена от 22 до 24.11.2021г. в онлайн платформа.

В тазгодишната сесия се съревноваваха 59 проекта в 5 научни секции, като преобладаваха проекти в научните области биомедицина, биоразнообразие, биология и физика.

Екипът на гимназията в състав Атанас Гюров и Севастиян Санков от XII клас с ръководител Людмила Бояджиева - учител по биология и химия, зае призовото трето място с проекта „Имунитет назаем“. Мото на проекта е „Дарете плазма – спасете живот!“.

Проектът разглежда значението на кръвната плазма като начин на лечение на различни заболявания, включително и COVID-19, и представя начини за повишаване на даряването на кръвна плазма и кръв. Учениците от Езикова гимназия Плевен демонстрираха високо ниво на познания при представяне на проекта и аргументирани отговори на теоретичните въпроси поставени от журито. Академичната аудитория бе впечатлена от дълбочината на познанията, актуалността на темата и практическите задачи, разработени в проекта.

Екипът бе поканен за участие и в работна среща „Биологична активност на метали, синтетични съединения и природни продукти“, за да представи разработката си. Екипът благодари за съдействието и всеотдайността на д-р Ваньо Данов от РЦТХ - Плевен.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"