Какво време ни очаква през декември?

Новините

27-11-2021, 11:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Температурите в последния месец на годината ще са по-високи от обичайните

Последните дни от ноември ни изпращат със сравнително топло и приятно за разходки време. От другата седмица рязко понижение на температурите и валежи от сняг.

В първите дни на декември зимата идва с облачно, мъгливо време и превалявания в равнините и Рило-Родопската област. Очакваме динамично време с типично зимни температури.

"Новият месец ще започне със студено и ветровито време, но валежите бързо ще спрат. Там, където дъждът ще премине в сняг, ще бъде в Западна България и Рило-Родопската област. Дебела снежна покривка няма да се образува", каза климатологът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

В средата на месеца все още не се очаква преваляване на сняг. Температурите ще са по-високи от обичайните за месеца.

"Към този момент можем да кажем, че към средата на декември времето ще бъде по-спокойно, но с условия за мъгли. Тогава вече ще се проявят и съобщенията за повишенията на фини прахови частици и увеличение на замърсителите", допълни той.

А в последните дни на празничния месец ще има възможност за заснежаване. 

"Краят отново ще бъде динамичен с редуване на топли и студени сценарии, а дали някой студен сценарий ще се отчете и Коледа - предстои да видим, но можем да кажем, че тази година има по-големи шансове Коледа да е бяла, отколкото през изминалите 3-4", сподели Матев.