Андрей Романов – един от най-успешните плевенски кметове, навърши днес 95 години

Плевен Лайф

30-11-2021, 14:05

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Георг Спартански изпрати поздравителен адрес на рожденика

Рожден и имен ден празнува днес един от най-успешните плевенски кметове – Андрей Романов. Той навършва достолепните 95 години в добро здраве и с висок дух.

От пресцентъра на местната управа информират, че Георг Спартански е изпратил поздравителен адрес на рожденика, в който се казва:

"Сърдечно Ви поздравявам с Вашия 95-и рожден ден! По този прекрасен повод отново засвидетелствам голямото си уважение към Вашия жизнен и професионален път. Малцина първи мъже на нашия град са оставили толкова съзидателна диря в историята му. Емблеми на града ни завинаги остават Панорама „Плевенска епопея 1877”, Художествената галерия „Илия Бешков”, уникалната Водна каскада, построени по времето на Вашите мандати. Достойният Ви път винаги ще бъде пример за мъдро и далновидно управление, отговорност, успешно изпълнен дълг към Плевен и неговите граждани. Радвам се, че сме съмишленици в усилията за по-доброто настояще и бъдеще на града ни и ще продължавам да ценя съветите Ви в името на тази кауза.”

Андрей Романов е начело на град Плевен в периода 1971 – 79 г. Името му ще остане в историята на града със строителството на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, алея „Скобелев“, централната градска част заедно с Водната каскада и фонтаните, подготовката и изграждането на уникалната със своята архитектура Художествена галерия „Илия Бешков“. В този период са построени над 13 хиляди апартамента и много детски градини.