Условна присъда и глоба за 25-годишна от Кнежа, теглила пари с чужда банкова карта

Крими

30-11-2021, 16:33

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимата е заявила желание делото да премине по реда на съкратеното съдебно следствие и е признала вината си

Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу С.Г.В. от град Кнежа. 25-годишната жена е обвинена в това, че на 25.06.2017 г. в Република Хърватска, действайки като извършител в съучастие с две лица, използвала платежен инструмент без съгласието на титуляра - банкова карта на името на хърватска гражданка, чрез която от АТМ устройство изтеглила 5000 куни с левова равностойност 1320.97 лева.

В проведеното съдебно заседание подсъдимата е заявила желанието си делото да премине по реда на съкратеното съдебно следствие, като признава вината си в извършване на престъплението, за което е привлечена като обвиняема и не желае да се събират доказателства за него. Съдът е уважил това нейно искане, приключил е съдебното следствие и е постановил присъда, с която е признал подсъдимата С.Г.В. за виновна и й е наложил наказание лишаване от свобода в размер на две години - условно, с изпитателен срок от пет години, както и наказание глоба в полза на държавата, в размер на 1400 лева.

Разноските по делото остават за сметка на подсъдимата. Присъдата не е окончателна. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.

Съставът на Плевенски окръжен съд се е произнесъл и по въпроса за мярката за неотклонение на подсъдимата, като до влизане на присъдата в сила, мярката остава „Парична гаранция“ в размер на 1000 лева.