Работи се по няколко версии за убийството в Кнежа, задържаните не са криминално проявени

Крими

02-12-2021, 16:47

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Според събраните до момента данни жертвата не се е познавала с двамата задържани

Задържани са извършителите на тежко криминално деяние в Кнежа, информирират от пресцентъра на МВР.

Разследването по случая започнало вчера след сигнал за открито безжизнено тяло на непълнолетен младеж в района на града.

В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, предприети от криминалисти от ОДМВР-Плевен, е установено, че 17-годишният за последно е бил видян на 28 срещу 29 ноември да се качва на автостоп в автомобил. Според събраните до момента данни, жертвата не се е познавала с двамата задържани. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно. При връщането към Кнежа между тримата е  възникнал конфликт, довел до убийството.

Задържаните не са криминално проявени. Единият вече е с наложена мярка за задържане за срок до 72 часа, предстои такава да бъде наложена и на другия заподозрян в убийството. След това ще се пристъпи и към вземане на постоянна мярка за арест, посочи зам.-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски.

Работи се по няколко версии за тежкото криминално престъпление. Няма данни за напрежение, както в Кнежа, така и в Бяла Слатина, уточни директорът на МВР-Плевен ст. комисар Веселин Вътов.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"