Какво ще бъде времето през уикенда?

Животът

03-12-2021, 09:49

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ще преобладава предимно облачно време

Днес сутринта облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока, сочи прогнозата на НИМХ - Плевен. В крайните западни части и по западното течение на Дунав облачността ще е плътна. С напредването на деня в централните части облаците временно ще намалеят, но на запад ще остане облачно. След обед и в централните части ще започне заоблачаване и до вечерта ще обхване целия регион. В крайните западни части късно след обед ще завали дъжд, който през нощта срещу събота по по-високите места ще преминава в сняг. През нощта срещу събота ще вали дъжд и на много други места, основно в централните части. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, а след обед постепенно ще започне да се преориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура в крайните северозападните части ще бъде между 7° и 9°, а в централните части между 13° и 16°. Атмосферното налягане ще се понижи, но след обед ще започне да се повишава.

В събота сутринта в централните части на Дунавската равнина все още ще има валежи от дъжд, които постепенно ще спират. До обед навсякъде ще преобладава облачно време. След обед на много места облачността временно ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще бъдат почти без дневен ход - между 2° и 5°. Атмосферното налягане ще се повиши.

В неделя ще бъде предимно облачно. До обед в равнинната част ще има мъгли и ниски слоести облаци. След обед по по-високите места и в централната част на Дунавската равнина облачността ще се разкъса и слънцето за малко ще се покаже. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималната температура ще бъде около и малко под 0°. Максималната температура ще е между 6° и 9°.