Арести на пияни и дрогирани шофьори в Плевенско

Засечени са нарушители в Червен бряг, Койнаре, Рупци и на пътя между Гиген и Загражден

На 3 декември около 14.30 часа в село Рупци е спрян товарен автомобил „Фиат Докато". Проверка с техническо средство е установила, че 38-годишният водач е зад волана след употреба на нтаркотици. Пробата е положителна за употреба на кокаин. Издаден е талон за взимане на кръвна проба. Нарушителят е направил отказ за даване на кръвна проба за лабораторен анализ във ФСМП – Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК. Работата продължава: разследващ полицай.
          
На 4 декември около 02.10 часа в град Червен бряг е проверен лек автомобил "Рено Клио", собственост и управляван от 39-годишен. От извършената проба за алкохол с техническо средство "Дрегер 7510" е отчетено, че шофира с над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Съставен е акт за нарушението и е издаден талон за медицинско изследване. Направен е отказ за взимане на кръвна проба за анализ във ФСМП - Червен бряг. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По образуваното бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК работата продължава.
          
На 4 декември е задържан 57-годишен за шофиране след употреба на алкохол. Проверката е извършена в 18:35 часа в град Койнаре. Нарушителят се придвижвал с  "Фолксваген Пасат" с концентрация на алкохол над 1.2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба във ФСМП - Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 5 декември около 13.00 часа на пътя между село Гиген и село Загражден  е спрян „Фолксваген Голф“. Проба с техническо средство е показала, че водачът – 24-годишен плевенчанин, управлява под въздействието на наркотични вещества /амфетамини/. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК е уведомен  прокурор от РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.