Над 15 200 ученици влязоха присъствено в училищата от област Плевен

Животът

06-12-2021, 11:53

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица

Днес, 6 декември, в училищата от област Плевен влязоха присъствено над 15 200 ученици от 97 образователни институции, в паралелки от първи до дванадесети клас. Тестването се извършва веднъж седмично с щадящи неинвазивни тестове за COVID-19, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Нараства борят на желаещите да се завърнат в клас от началния етап на основната образователна степен, като тази седмица вече се тестват 5900 малки ученици.

В присъствено обучение вследствие на тестване са 9300 ученици от прогимназиален и гимназиален етап.

Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.

Информирани са учителите, учениците и родителите за организацията в присъствения образователен процес в общините със заболеваемост на 250 на 100 000 население.

Днес в общините Искър и Никопол учениците стъпват в клас без необходимост от тестване, поради ниския процент на заболеваемост по 250 на 100 000 население. По последни данни на РЗИ-Плевен това ще се промени от утре. Причината е повишаване в стойността на заболеваемост над 250 на 100 000 население. Общините ще бъдат обезпечени с неинвазивни тестове в рамките на деня.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"