Три бързи производства са образувани в ОДМВР – Плевен срещу пияни шофьори

Изяснило се е, че едно от лицата е осъждано за същото деяние, с влязла в сила присъда

Три бързи производства са образувани в ОДМВР – Плевен за управление на автомобили след употреба на алкохол.

На 6 декември в 07:50 часа в областния град на кръстовището, образувано от улица „Плевенска епопея“ и булевард „Христо Ботев“, бил проверен товарен автомобил „ГрейтУол“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Около 23:30 часа на 5 декември в Плевен на улица „Дойран“ е спрян лек автомобил „Ауди“. Установена е самоличността на водача - 51-годишен от село Градина. Тестът за алкохол е отчел над 1.2 промила. На водача е съставен акт. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

На 3 декември около 17:30 часа в ж.к."Дружба" служители на Първо РУ – Плевен спират за проверка „Фолксваген Бора“.  Проба с техническо средство е показала, че 58-годишният водач е зад волана с над 1.2 промила. Изяснило се е, че лицето е осъждано за същото деяние, с влязла в сила присъда. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа.

И в трите случая са издадени талони за медицински изследвания. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. Разследващи полицаи продължават работата за престъпления по чл.343 „б“, ал.1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"