Росица Денчева след триумфа в САЩ: Не бях изживявала подобно нещо досега

През следващата седмица плевенчанката ще участва на неофициалното световно първенство „Ориндж Боул"

Росица Денчева спечели титлата на сингъл и стана вицешампионка по двойки на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида. Това състезание е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

Българката спечели титлата на сингъл с шест победи при само един загубен сет.

Денчева участва на турнира като част от международните отбори на ITF. Това е поредно голямо признание за младите български таланти и за работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Талантливата българка даде специално интервю на сайта на БФТ.

Роси, честито за страхотното представяне. Какво е чувството да спечелиш толкова силен турнир?

Чувството е невероятно. Атмосферата по време на награждаването беше страхотна. Снимки, интервюта, поздравления от познати и непознати хора от цял свят. Не бях изживявала подобно нещо досега. Много бях слушала за тези турнири и през цялото време ми се струваха само като един мираж.

През следващата седмица ще участваш на неофициалното световно първенство „Ориндж Боул". Какви са очакванията ти и ще успееш ли да издържиш физически?

За физическата подготовка не се безпокоя. В това отношение работим системно и целенасочено с кондиционния ми треньор Светослав Топузов. По-скоро затруднения може да възникнат в чисто психологически аспект, тъй като там умората настъпва по-бързо. Но се надявам, че с помощта и подкрепата на треньори и отбор ще се справя.

Загуби само един сет в шест мача. Имаше ли сериозни трудности по време на турнира?

- Имах разбира се затруднения. Повечето мачове бяха равностойни. Геймовете минаваха през няколко игрови предимства. В трисетовия мач на полуфиналите имаше доста силен вятър, противничката ми стартира мача мощно и ми трябваше време да се адаптирам към подобно начало. Успях обаче да запазя самообладание, смених тактиката и обърнах нещата в моя полза.

Ти си част от отбора на ITF. Това е едно огромно признание. Как приемаш това сериозно предизвикателкство?

- Приемам го с голямо чувство на отговорност. Благодаря на Българската федерация по тенис и ITF за тази страхотна възможност. Това е признание към мен в частност и към младежкия тенис в България. Затова усилията ми са насочени не просто към спечелването на определен турнир, а да покажа, че това признание е напълно заслужено. Надявам се да се справя.