Златната Ивет Горанова: Щастлива съм, че децата в момента ме виждат като герой

Спорт

10-12-2021, 14:50

Снимка:

БНФК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Всичко беше едно голямо приключение и аз съм много доволна от това как премина тази година", сподели Ивет

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков бяха наградени за спортист и треньор номер 1 на годината на федерацията по карате.

"Сега е най-лесната и приятната част. Щастлива съм, че всички оценяват моя труд, който съм положила и успехите, които постигнах. За мен това е голяма чест и уважение към самата мен и към цялата българска федерация по карате. Надявам се да продължаваме в същия дух и занапред", каза Горанова пред медиите след церемонията.

"Както много бързо, така и много бавно измина тази година, защото прекалено тежка беше подготовката, не само за Олимпиадата, но и за световното първенство. Чакаш един ден да дойде и всеки ден мислиш за него. Минахме през много предизвикателства, много трудности, много положителни и отрицателни емоции. Всичко беше едно голямо приключение и аз съм много доволна от това как премина тази година", допълни плевенчанката.

"Аз мисля, че каратето трябва да се изучава във всяко едно училище, защото децата имат нужда от този спорт. Това не е само спорт, а е бойно изкуство и ще ги научи на основните правила и неща от живота. И аз съм много щастлива, че децата в момента ме виждат като герой. На тях това им липсва, да имат човек, на когото да подражават и да се стремят да постигнат неговите успехи", коментира още Горанова.

Нейният личен треньор Ангел Ленков също е доволен от постигнатото през годината.

"Радостен съм, честта е голяма. Хората, които в момента ги няма тук, но имат огромна заслуга, искам да им благодаря. Това са другите треньори на националния отбор, нейните съотборници, семейството и много приятели също имат малка частица в тези медали. Голяма радост е, това е една сбъдната мечта! Когато я видя на стълбичката толкова щастлива и аз се изпълвам със щастие. Другото чувство е национална гордост", каза Ленков.