БНФК ще се бори за домакинство на световно по карате

Спорт

11-12-2021, 10:26

Снимка:

БНФК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Все още няма решение дали карате ще остане в олимпийската програма за Париж 2024

БНФКарате кандидатства за домакинство на Световното първенство по карате за мъже и жени през 2025 година, разкри президентът на федерацията Алексей Петров по време на връчване на годишните награди на каратеките ни на церемонията в Музея на Спорта, който се намира в Националния стадион "Васил Левски". Алексей Петров призна, че все още няма решение дали карате ще остане в олимпийската програма за Париж 2024.

"Неофициално все още имаме шанс за Париж, но има неща, които Световната федерация трябва да отстрани. Става дума най-вече за комуникацията между нея и МОК. Очакваме ръководството на Световната федерация да си свърши работата", каза Петров.

БНФК Направление WKO Киокушин карате е получила домакинството на Европейско първенство за младежи в контактен стил, което ще се проведе в "Арена Армеец" в София на 3-5 Ноември 2022 година.

На церемонията Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков бяха наградени за спортист и треньор номер 1 в Олимпийското карате, а 20-кратния Европейски шампион Валери Димитров и треньора Димитър Трампов за Киокушин постиженията през 2021 година.