Спартак разплака Левски в зала "Балканстрой" (Снимки)

Спорт

11-12-2021, 21:36

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е втори успех за треньора на плевенчани Тодор Тодоров, откакто пое отбора

Спартак Плевен изненада шампиона Левски и го победи с 84:82 в зала „Балканстрой“. Това е втори успех за треньора на плевенчани Тодор Тодоров от както пое отбора.

Двата отбора изиграха интересен и оспорван мач, като домакините наложиха волята си едва в последната част, съобщава сайтът на НБЛ. Началото бе за домакините, а след равностойна втора четвърт гостите излязоха по-съсредоточени след почивката и наваксаха изоставането си от първото полувреме. В края на мача обаче плевенчани показаха повече желание и драматично записаха една от най-хубавите си победи през последните няколко години в НБЛ.

Срещата за плевенчани пропусна Мартин Маринов, който е с травма. В игра за столичния тим пък се завърнаха Чавдар Костов и Цветомир Чернокожев, но Костов получи нова контузия и не доигра срещата.

Николай Стоянов бе над всички за победителите с 20 точки и почти перфектна успевамост при стрелбата. Коча Йовович реализира 13 точки, с 12 се отличи Николай Маринов при 4 от 7 от тройката, Ивко Ивков вкара 11, а 10 добави Симеон Илиев.

За Левски Марио Литъл реализира 22 точки. Дабъл-дабъл от 20 точки и 14 борби записа Ивица Радич. Цветомир Чернокожев се отчете с 14 точки и 7 борби, а Илайджа Лонг вкара 12 точки.

Спартак вече е с три победи и 4 поражения, а за Левски това е втора загуба от осем мача.

В следващия кръг Спартак гостува на Ямбол, а „сините“ ще са домакини на Берое.