28-годишен посече мъж с брадва при скандал в плевенско село

Крими

13-12-2021, 10:45

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР

28-годишен нападна мъж с брадва при скандал, информират от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал на 12 декември около 19:50 часа пред частен дом в село Реселец. Сигнал за произшествието е постъпил в полицията в Червен бряг същата вечер в 20.00 часа от тел.112. Мястото незабавно е посетено от полицейски служители.

Изяснило се е, че е възникнал скандал между 30-годишен от врачанското село Брусен и 28-годишен местен жител. При свадата по-младият мъж е нанесъл удар с острието на брадва в областта на гърба на опонента си. Пострадалият е посетил ЦСМП - Червен бряг и след извършен първоначален преглед е установена разкъсно контузна рана на лопатка на лявото рамо, довела до трайно затрудняване на движението на крайника – няма опасност за живота му. Мъжът е подписал декларация и е отказал последващо лечение.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Брадвата е иззета с протокол. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава.