Постоянен арест за двамата обвиняеми, ограбили 78-годишен дядо в село Мечка

Крими

15-12-2021, 15:43

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура - Плевен от разследващ полицай

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двама обвиняеми за грабеж над 78-годишен мъж, извършен на 11.12. 2021 г. в плевенското село Мечка.

Ш.М. на 15 години и С.М. на 18 години са привлечени в качеството на обвиняеми за тежко умишлено престъпление грабеж, извършен в съучастие – двамата влезли при възрастния мъж през незаключена входна врата в къщата му и след употреба на физическа сила  му отнели пари, кутии с цигари, дрехи, лична карта и мобилен телефон. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл.20 от НК.

С постановление на наблюдаващ прокурор от 12.12.2021 година извършителите са били задържани за срок до 72 часа.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на двамата обвиняеми. Съществува опасност те да извършат други престъпления и да се укрият, което ще затрудни разследването. Поради това съдът е уважил искането на прокуратура и е постановил спрямо тях най–тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура - Плевен от разследващ полицай.