Прогнозата: Сняг и студ в края на седмицата

Новините

16-12-2021, 12:36

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От север ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите с градус-два през почивните дни

В четвъртък в западната половина на страната облачността често ще се разкъсва, докато на изток ще вали. Валежите ще са от сняг или дъжд, примесен със сняг, сочи прогнозата на Нова тв. Денят се очертава ветровит, със студен север-северозападен вятър, с по-силни пориви около крайбрежието. Остава студено, с температури в интервала от 1 до 6 градуса дори в най-топлите часове. В планините ще има снеговалежи, но най-вече - в масивите на изток. Заради вятъра е възможно натрупване на преспи и навявания по старопланинските проходи. Температурите в топлата част на денонощието ще се колебаят между 0 и минус 6 градуса.

В петък и събота отново ще има условия за снеговалежи почти в цялата страна, в някои райони на Северна България - временно интензивни.

От север ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите с градус-два през почивните дни. През уикенда облачността временно ще се разкъсва, с по-голяма вероятност в неделя. Температурите ще се запазят с леки колебания в интервала от 0 до към 5-6 градуса. В самия край на седмицата обаче рано сутрин термометрите в Западна България ще показват стойности до минус 7 – минус 8 градуса.