Ивет Горанова и Стойка Кръстева бяха наградени със "Спортен Икар" за 2021 година

Спорт

16-12-2021, 13:56

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Освен "Икар", те получиха медали от БОК "Спортът за един мирен свят"

Олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова бяха наградени със "Спортен Икар" за 2021 година на Фондация "Български спорт". Церемонията се състоя в Грандхотел "София" и на нея присъства президентът на БОК Стефка Костадинова.

Ще припомним, че Кръстева спечели титлата по бокс в категория до 51 килограма на Игрите в Токио 2020, а Горанова взе златото в дисциплината кумите на каратето при 55-килограмовите.

Освен "Икар", двете златни момичета и техните лични треньори получиха медали от БОК "Спортът за един мирен свят".

"Беше една много дълга година и същевременно мина много бързо. Щастлива как премина 2021-а и че сбъднах най-голямата си мечта да спечеля олимпийската титла. Всяка награда е ценна за мен. Сега вече ми е по-интересно, защото всички искат да ме победят, а аз искам да затвърдя и повторя тези резултати досега", заяви Ивет Горанова след награждаването.

"Всяка една награда за мен е уникална сама по себе си. щастлива съм, защото това е оценка за положения труд. Всяка награда има специално място в моя дом. Надявам се искрено боксът да остане е олимпийската програма, защото има големи традиции в България", каза от своя страна Стойка Кръстева.

В категория "Достойно представяне" бе отличен и руг плевенски спортист - Карлос Насар, който грабна световната титла по вдигане на тежести до 81 килограма.