Окръжен съд - Плевен осъди управителка на дружество за злоупотреба с евросредства

Крими

16-12-2021, 15:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Представила неверни сведения за предоставяне на финансови средства за изграждане на къща за гости

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен, Окръжен съд-Плевен осъди управителка на дружество, представила неверни сведения за предоставяне на финансови средства за изграждане на къща за гости -престъпление по чл.248а, ал.5, вр.ал.3, вр.ал.1 от НК.

Е.Г. е призната за виновна за това, че в периода 13.05.2013 г. - м.октомври 2013 г. в гр. Ловеч представила неверни сведения пред Областна дирекция "Земеделие" - Ловеч, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка "Разнообразяване към неземеделски дейности" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013г. За да бъдат получени средства от фондове, предоставени от Европейския съюз на българската държава, тя посочила, че през предходната година на кандидатстването представляваното и управлявано от нея еднолично търговско дружество е имало приход минимум 50 % от земеделска дейност, което не е отговаряло на истината. В резултат на деянието на 18.12.2015 г.  тя  получила сумата от 312 928 лв. -  средства за изграждане на къща за гости по проект, финансиран по мярка 311: "Разнообразяване на неземеделски дейности" от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Е. Г е осъдена на три години лишаване от свобода, което наказание на основание чл. 68 от НК е отложено с изпитателен срок от пет години.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"