Задържаха бракониери на дърва след преследване край Плевен

Крими

20-12-2021, 09:53

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проверка е показала, че шофьорът е неправоспособен, а колата е с фалшиви номера

На 17 декември в 23:20 часа в местността "Хумата" след преследване е спрян автомобил, натоварен с незаконна дървесина, съобщават от пресцентъра на полицията.

На пътна отсечка от село Радомирци, в посока местността "Хумата" водачът на "Фолксваген Пасат" не спрял на подаден сигнал със стоп палка по образец от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Плевен. Лекият автомобил е последван от служители на сектор „Специализирани тактически действия“ с включени светлинен и звуков сигнал. Спрян е в района на местността "Хумата". В багажния отсег са намерени да се транспортират около 1 куб. метра дърва от вида „Дъб“, без контролна горска марка и превозен билет.

Установена е самоличността на водача – 53-годишен и неговите спътници – 30-годишен и 20-годишен, и тримата от село Рупци. Проверка е показала, че шофьорът е неправоспособен. От извършената справка е изяснено, че управлява с регистрационна табела, издадена на автомобил "Рено 19", собственост на жител на град Етрополе.

Лекият автомобил, с дървесината, е транспортиран в Горски разсадник - Червен бряг. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Уведомена е Районна прокуратура – Плевен. Образувани са бързи производства за престъпления по чл.235, ал.2, във връзка с чл.20 ал.2 и чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава разследващ полицай.