Арестуваха 33-годишен за кражби в Долна Митрополия

Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР

На 16 декември в 17:20 часа в полицията в Долна Митрополия е заявено за извършена кражба. По информация на тъжителя на неустановена дата в началото на месец ноември 2021 г. от собствения му товарен автомобил "Пежо Боксер", паркиран на улица в града, са откраднати прободен трион марка "Einhell" модел "Te-js 18 li" и компресор за въздух марка "Hyundai" модел "Hyac 6-07s".  Изяснено е, че в колата е проникнато през незаключена врата. 

От проведените незабавни оперативни действия са установени извършителите на кражбата – 33-годишен в съучастие и сговор със 17-годишен и 20-годишен. От 33-годишния е снето писмено сведение, в което е направил пълни самопризнания и описва механизма на престъплението. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Инкриминираните вещи са открити в частен дом в град Долна Митрополия и предадени с протокол за доброволно предаване от роднина на извършителя. За престъпление по чл.194 от НК работата продължават служители от РУ - Долна Митрополия.

Допълнително разследване е изяснило, че 33-годишният е извършил и домова кражба в родния си град. За престъплението е заявено на 16 декември.  79-годишен е обяснил, че от 7 декември до 20:30 часа на 16 декември от дома му е откраднат мобилния му апарат "Нокиа" със сим карта. Мобилният телефон е открит във владението на 33-годишния. Вещта е предадена с протокол за доброволно предаване и върната на собственика срещу разписка. Пред служителите на реда мъжът е обяснил, че е намерил мобилния апарат, като забравена вещ до кафе автомат в центъра на град Долна Митрополия. Случаят се изяснява.