Церемонията "Спортист на годината" ще се проведе на 21 декември

Спорт

20-12-2021, 14:21

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За десятката на най-добрите спортисти на Община Плевен за 2021г. са номинирани 27 състезатели от 13 вида спорт

Церемонията "Спортист на годината на Община Плевен" за 2021г. ще се състои на 21.12.2021г. от 11 ч. в зала "Катя Попова".

За десятката на най-добрите спортисти на Община Плевен за 2021г. са номинирани 27 състезатели от 13 вида спорт. За категорията „Перспективен състезател“ спортните клубове номинираха 24 състезатели от 14 вида спорт.     За Отбор на годината се конкурират 9 отбора – четири от колективни спортове и пет от индивидуални. Отличието „Треньор на годината“ си оспорват 8 треньори от спортовете карате, лека атлетика, бокс, шахмат, баскетбол, футбол, борба.

Според регламента номинираните състезатели трябва да са картотекирани в спортен клуб на територията на община Плевен. Номинациите се правят от плевенските спортни клубове. Те се обобщават в анкетна карта от комисия с председател заместник-кмета Стефан Милев. Комисията е деветчленна и в нея участват общински съветници, служители от отдел „Спорт“, представители на Спортно училище „Георги Бенковски“ и на Министерството на младежта и спорта.

В Община Плевен бяха получени 37 попълнени анкетни карти, от които по установената в регламента точкова система бяха определени призьорите.

На церемонията ще бъдат връчени и почетни награди на спортни деятели и организации за заслуги за развитието на спорта за високо майсторство и на масовия спорт в Плевен.