Ивет Горанова стана за четвърти път Спортист на годината на Община Плевен (СНИМКИ)

Станаха ясни всички призьори

Традиционната церемония по обявяване и награждаване на отличените в класацията „Спортист на годината`2021” на Община Плевен се проведе днес. Номинациите бяха направени от спортните клубове, а специална комисия, определена със заповед на кмета на Общината Георг Спартански, избра кои ще са класираните в различните категории.

На  първо място безапелационно „Спортист на годината” стана олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова от КБИ „Петромакс”. Ивет Горанова стана за четвърти път Спортист на годината на Община Плевен, след 2017, 2018 и 2019 г. През 2013 г. Ивет Горанова е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 14 години, през 2014 г. е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 18 години. В класацията „Спортист на годината“ през 2015 г. Ивет Горанова е на трето място в категорията до 18 години. През 2016 г. е на трето място сред десетте най-добри спортисти на Община Плевен.

Останалите наградени в първата десятка са:

2.Росица Денчева–Тенис на корт–ТК „Плевен 90“ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА  - Второ място

3.Красимира Димитрова –Борба–СК по Борба -Плевен- СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – Трето място

4. Ивайло Боев – Карате, СКК „Спартак 14“ – Четвърто място

5. Здравко Колев – Ориентиране, СКО „Север“ – Пето място

6. Добромир Николов – Лека атлетика – АК „Плевен 2014“ – Шесто място

7. Георги Любчев Георгиев–Лека атлетика–АК „Георги Дъков“– Седмо място

8. Марин Кирилов – Стрелба- Елитен Стрелкови клуб „Виа“ – Осмо място

9. Иво Илиев – Триатлон – СКТ „Борислав Доков“ – Девето място

10. Мирослав Иванов – Бокс, БК „Мизия“ – Десето място   

Наградени в  категориите:

ПЕРСПЕКТИВНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ

  1. Йоана Константинова  –Тенис на корт, ТК Плевен ПСК- Първо място
  2. Альоша Илиев – Борба- СК по борба – Плевен – Второ място
  3. Стефани Иванова – Карате- СКК „Спартак 14“  - Трето място                 

ОТБОР НА ГОДИНАТА

  1. ХК „Полюс–ТМ“ – Юноши Старша възраст– Хандбал – Първо място

ТРЕНЬОР  НА ГОДИНАТА

  1. Ангел Ленков – КБИ “Петромакс“ - Карате – Треньор на олимпийската шампионка Ивет Горанова

ЗА ЮБИЛЕЙ И ПРИНОС В СПОРТА

1. Русалин Русалинов – председател на КБИ „Петромакс“, получи плакет за изключителни заслуги за развитието и авторитета на плевенския спорт.

2. Дино Динов - Тази година г-н Дино Динов навърши 90 години. Доайен сред действащите съдии по лека атлетика в България. Той е един от най-добрите съдии – стартери на бегови състезания в България. Бивш състезател по лека атлетика, дългогодишен служител на Дружеството за физкултура и спорт „Спартак” – Плевен, Дино Динов дълги години отдава сили, енергия и знания за развитието и популяризирането на спорта лека атлетика в град Плевен.

3. Александър Бенчев - дългогодишен състезател на футболния „Спартак“ - Плевен. Той е в знаменития състав на плевенските спартаковци, които през сезон 1980/81г завършват на пето място в „А“ футболна група, а според статистиките домакинските мачове на „Спартак“ (Плевен) за сезона са събрали 345 000 зрители, което нарежда тима на четвърто място по посещаемост след ЦСКА, Левски Спартак и Тракия Пловдив. Тази година г-н Александър Бенчев отпразнува 70-и рожден ден.

4.  Мартин Мачев – Специална награда - съдия по футбол. Единственият плевенски футболен рефер в „А“ група за последните 5 години. Участник в програмата “Ментори и Таланти” за млади перспективни съдии на най-високо ниво в България. Областен инструктор на футболните съдии за Плевен.

 ЗА ДОБРОВОЛЧЕСКА  РАБОТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА МАСОВИЯ СПОРТ В ПЛЕВЕН

Община Плевен връчи грамоти за доброволческа работа за развитие на масовия спорт в Плевен. Това са личности и клубове, участвали активно в спортни прояви за популяризиране на масовия спорт като „Децата на Плевен спортуват“, „Световен ден на ходенето“, „Световен ден на мобилността“, „Световен ден на предизвикателството“: Иво Илиев от Спортен клуб по триатлон „Борислав Доков“, Ангел Стефанов от Колоездачен клуб „Кайлъка Райдерс“ и на спортните клубове: „Шампион“, Волейболен клуб  „Спартак 1996“, Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“, Спортен клуб Киокушинкай, Спортен клуб по акробатика „Спартак Плевен“ и Хандбален клуб „Т§С -  Шугар“.