Мотористи с големи сърца в Плевен

Плевен Лайф

21-12-2021, 15:15

Снимка:

Bulgarian Motorcycle Federation

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"За момента това е една от най-успешните ни кампании без да сме отворили още нито една кутия", сподели Божана Костова

За 10-та поредна година година плевенските мотоклубове и приятели организират МотоКоледа, която ще приключи на 25 декември с традиционното шествие, в което се включват над 300 мотоциклета. Както вече писахме, кампанията е подкрепена от редица популярни личности, сред които олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова, футболната легенда Светослав Бърканичков, световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, ММА боецът Деян Топалски, бате Енчо, Люси Дяковска и други.

"МотоКоледа" стартира този уикенд с благотворителен базар в центъра на Плевен, а инициативата събра близо 6500 лева, които ще бъдат дарени на деца в нужда и техните семейства.

Божана Костова, председател на клуб „Камикадзе рейсинг тийм“ разказа за БФМ подробности за инициативата:

"За момента това е една от най-успешните ни кампании без да сме отворили още нито една кутия. Само за 2 дни, по време на коледния базар, успяхме да съберем 6500 лева, като продавахме ръчно изработени предмети, които събрахме от различни хора във Фейсбук. Много съм радостна, че в много градове в страната вече се провежда МотоКоледа, след като тази кампания стартира преди 10 години в Плевен. Явно нашата кампания, примерът ни, много се е харесал и сме доволни, че все повече хора се включват да помагат и ще можем заедно да помогнем на деца и семейства в нужда"

На 25 декември мотошествието ще стартира в 12 часа, като ще премине през всички детски домове в Плевен и ще приключи на площад "Възраждане", където децата ще получат подаръци.