Книжката с кауза “Приключенията на кончето Сапфир“ в помощ на болно дете влезе и в ОбС - Плевен

Животът

22-12-2021, 11:48

Снимка:

ОбС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Никол и Ралица продължават своята мисия в подкрепа на момиченцето

Книжката с кауза “Приключенията на кончето Сапфир“, написана от 10-годишната Никол Николова и илюстрирана от 12-годишната Ралица Минкова, влезе и в Общинския съвет на Плевен. Приказната история, създадена от деца за дете - средствата от продажбите са за лечението на малката Алекс, бе представена на днешното заседание на местния парламент и всеки един от съветниците имаше възможност да я закупи в навечерието на предстоящите светли празници.

За каузата на двете деца от Плевен разказа кметът Георг Спартански. Научавайки за съдбата на невръстната Алекс Макавеева, също от Плевен, която се нуждае от лечение в чужбина, за да проходи, Никол и Ралица решават да посветят творбата си на каузата Алекс да оздравее. Книжката за кончето Сапфир е по детски увлекателна и разказва за приятелството на кончето с други животни, добрите му постъпки и любящото му сърце. Семейството на Никол издава, а вече и преиздава историята със собствени средства без никаква възвръщаемост.

Всички средствата от продажбите на “Приключенията на кончето Сапфир“ постъпват по дарителската сметка на Алекс. Благодарение и на други суми от спомоществователи детето е претърпяло първата си успешна операция в САЩ, но предстоят и следващи.

Междувременно Никол и Ралица продължават своята мисия в подкрепа на момиченцето.