Георг Спартански поздрави Ивет Горанова: Превърна се в пример за младите!

Кметът се надява, че при наличието на двама олимпийски шампиони държавата най-после ще изпълни обещанието си за "Арена Плевен"

Кметът Георг Спартански поздрави Ивет Горанова за първото място в анкетата за "Спортист на годината". Градоначалникът написа емоционален пост на профила си във Фейсбук, като не пропусна да поздрави и втората в подреждането - почетната гражданка на Плевен Стойка Кръстева.

"Ивет Горанова, в олимпийската 2021 година, ти, само на 21 години, сбъдна мечтите си! Превърна се в пример за младите! Олимпийска шампионка от Токио, Спортист #1 на България и Почетен гражданин на Плевен в твоята "златна" година! Поздравления! Имах честта и удоволствието през 2017 година да ти връча приза Спортист на Плевен за първи път. Преди дни ти спечели това звание за четвърти път. От днес си и Спортист Номер 1 на България! Направихте страхотен тандем с треньора ти Ангел Ленков и президента на твоя клуб Русалин Русалинов! Наистина заслужавате поклон за това, че дадохте огромен повод за радост и самочувствие на милиони българи! Съчетанието между талант, труд, вяра в собствените сили и неотклонно следване на избрания път ви качи на върха! Достойно! Бъди здрава и продължавай да радваш България, Ивет ! Ти можеш!", написа Спартански.

"В класацията "Спортист на годината на България-2021" второто място след Ивет заслужено е за другата ни златна медалистка от Олимпиадата и Почетен гражданин на Плевен, боксьорката Стойка Кръстева! "Треньор на годината на България-2021" #2 и #3 са Ангел Ленков и Борислав Георгиев, почетни граждани на Плевен! Поздравления и сърдечни благодарности!", допълва кметът.

Имам въпрос - кога, при двама олимпийски шампиони, но и при срамното наличие на две недостроени спортни зали в Плевен, държавата най-после ще изпълни обещанието си за нова, модерна, многофункционална "Арена Плевен", в която да тренират и да се състезават децата на Плевен, новите, бъдещи олимпийски шампиони на България? Над 20 години задаваме този въпрос на министър-председатели, на спортни и финансови министри... Надявам се той да получи адекватен отговор още в следолимпийската 2022 година! Плевенчани заслужават!", отбелязва още Георг Спартански.