Йоана Константинова: Надявам се на още по-добри резултати през следващата година

Спорт

31-12-2021, 16:21

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йоана Константинова се класира на два финала на турнир от ITF в Кайро

Плевенчанката изпраща изключително успешна тенис година

Йоана Константинова изпраща изключително успешна тенис година. Талантливата българка триумфира с второ място на световното отборно първенство до 14 г. и с второ място на европейското отборно първенство в същата възраст. Константинова спечели три титли от турнири на ITF на сингъл (четвърта категория в Ларнака и Кайро и пета категория в Стара Загора). Йоана се подготвя за новия сезон в осигурената от Българска федерация по тенис зала „София". Там тя тренира с дългогодишната националка за Фед къп Изабелла Шиникова. В часовете преди Нова година Константинова даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.


Йоана, през тази година постигна много успехи и на национално и на лично ниво. Как оценяваш представянето си и доволна ли си от постигнатото?

- Да, доволна съм от себе си. Разбира се винаги може и повече, но съм доволна от резултатите които постигнах и се надявам през следващата година да бъдат още по-добри.

Кое беше най-голямото постижение за теб през годината?

- Успях да спечеля две титли от турнири на ITF четвърта категория. Станахме втори на световното отборно първенство и втори на европейското отборно първенство. Това са неща от които няма как да не се гордея.

Какво е чувството когато играеш на световно първенство и представяш България?

- На мен много ми харесва. Всеки се раздава на максимум за отбора и за страната ни. Вижда се хъс за победата. Знаеш, че не играеш само за себе си и това те мотивира още повече.

Как минава подготовката ти за новия сезон?

- Всичко минава добре. Има леки промени които правим в играта ми. Нещата се получават доста добре за сега.

Направи тренировки с националката за Фед къп Изабелла Шиникова. Помага ли ти тя със съвети?

- Да, искам специално да благодаря на Изабелла. Тренираме двете и се получава доста добре. Няма как да не научавам нови неща от толкова добра и опитна тенисистка.

Какви са първоначалните ти планове за следващата година като турнири и подготовка?

- Ще започна годината с двуседмична подготовка в тенис академия в Швеция. След това ще играя на турнир или в Украйна или в Тунис, но всичко зависи от ситуацията с ковид. През Новата година ще наблягам предимно на турнири от трета и четвърта категория на ITF. При възможност ще играя и на турнири от първа и втора категория.

Какво ще пожелаеш на тенис обществото в България?

- Най-вече здраве! Това е най-важното в момента. За себе си пожелавам да нямам контузии и да се разбирам все така добре с треньора ми. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис и специално на г-н Стефан Цветков за огромната подкрепа, която получавам във всеки един момент когато имам нужда.