Ивет Горанова: Надявам се да имаме поне една хубава зала в Плевен

За олимпийската ни шампионка предстои Европейско първенство и Световни игри в САЩ

Олимпийската шампионка Ивет Горанова беше отличена с титлата "Спортист на годината" за 2021 година.

"Денят, в който бях отличена с наградата, беше вторият ми най-щастлив ден в живота ми. Първият беше, когато станах олимпийска шампионка. Вчера беше вторият, когато разбрах, че съм спортист на годината. Това бяха двете ми най-големи мечти и най-големи върхове, които мечтаех да се случат през тази година. И съм много щастлива, че те станаха реалност”, сподели Горанова в ефира на "Твоят ден" по NovaNews.

По думите ѝ тя дели първото място в класацията и със Стойка Кръстева, която беше наредена на втората позиция.

"И двете сме олимпийски шампионки. Нейният медал не е по-малко ценен от моя. Аз уважавам както нея, така и нейните успехи. При мен може би натежа бронзовият медал от Световното първенство, но няма "по-олимпийски" или "по-златен" медал”, обясни тя.

За Ивет Горанова годината е била успешна за всички родни спортове. "Постигнаха се големи успехи. Вървим в правилната посока и се надявам това нещо да се задържи", допълни тя.

За олимпийската ни шампионка предстои Европейско първенство и Световни игри в САЩ.

"Това за мен са големи предизвикателства. Искам да потвърдя титлите, които спечелих досега. Подготовката ми вече започна след близо месец почивка. Другата цел, с която ще се захвана, е да помагам на децата. Искам да предам опита си на тях”, коментира още Ивет Горанова.

Тя призна, че вече е започнала да тренира и се чувства много добре, мотивирана е и няма търпение да влезе в състезателния период.

"Не мога да крия, че залите в Плевен, не само по карате, ами всички зали, са в лошо състояние. Особено зимата е доста тежко, много е студено. Това е проблем от много години и аз не виждам развитие по тази тема. Сега казват, че очакваме нова зала в Плевен. Надявам се наистина този път това да се осъществи и да стане реалност, да имаме поне една хубава зала в този град", сподели Ивет.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"