Кметът на Червен бряг ориса първото бебе в града за годината

Животът

05-01-2022, 15:00

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Малкият Георги е второ дете в семейството на 25-годишната Мариана и Христофор от с. Реселец

Първото бебе за 2022 година, родено в червенобрежката болница, е момченце. Малкият Георги проплаква в АГО на МБАЛ в Червен бряг на 3 януари в 12.30 ч. под професионалните грижи на най-дългогодишната акушерката - Галина Танева. Той е второ дете в семейството на 25-годишната Мариана и Христофор от с. Реселец. Тежи цели 3 400 грама и е с ръст 52 сантиметра.

С подаръци за новороденото, поздравителен адрес и цветя за екипа на АГО, д-р Цветан Костадинов посети днес болницата в Червен бряг. Той бе придружен от управителя на здравното заведение, д-р Желязков. „Радваме се, че в нашата болница се забелязва тенденция към повишаване на раждаемостта”, отбеляза кметът Костадинов.

В последните 6 години тази тенденция е възходяща. 94 са общо родените бебенца в Болницата в Червен бряг през миналата година. А във връзка със стимулиране раждаемостта и отглеждането на деца в Община – Червен бряг, от няколко години насам Общинският съвет в града е приел и наредба за отпускане на еднократна финансова помощ за новородени.