Оставиха в ареста майката, убила детето си в Лазарово

Крими

10-01-2022, 17:52

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За това престъпление се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без замяна

Състав на Окръжен съд - Плевен наложи на М.С.М. - привлечена към наказателна отговорност за умишлено убийство на дъщеря си - на година и девет месеца, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В мотивите си съдът е отбелязал, че дори в този начален етап на досъдебното производство, доказателствата по делото са напълно достатъчни за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. Това не е било оспорено нито от защитника, нито от обвиняемата, която е направила подробни самопризнания в хода на досъдебното производство, а именно, че тя е автор на престъплението.

Производството е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването е в много начален етап и ще е необходимо да се извършат процесуално-следствени действия, с участието на обвиняемата, за безспорно установяване на механизма на престъплението, което е с изключително висока обществена опасност. Това крие риск обвиняемата да се укрие или да извърши престъпление с цел осуетяване на разследването.

Поради гореизложеното, съставът на Плевенски окръжен съд е уважил искането на Окръжна прокуратура - Плевен като основателно.

Определението, с което е взета постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“, не е окончателно. Същото може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд - Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.