Зимната обстановка в Плевен и малките населени места е овладяна

Животът

11-01-2022, 11:41

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма данни за прекъснато електрозахранване, водоподаване, закъсали автомобили и бедстващи хора

Снегопочистващата техника на трите фирми, ангажирани със зимната поддръжка в община Плевен, работи от ранните сутрешни часове на деня, съобщават от пресцентъра на местната управа.

С предимство се почистват основните улични артерии, които са и трасета на тролейбусния градски транспорт, както и пътят към Регионалното депо за отпадъци. Районите се обработват със сол и пясък. Преодолени са проблемите със закъсали тролейбуси по ул. „Трети март” и в жк „Кайлъка”, с преминаването на тирове по надлеза в посока ул. „Г. Кочев”, проходими са и общинските пътища към селата Радишево, Тученица, Пелишат, където най-често се образуват навявания в зимна обстановка. Няма данни за прекъснато електрозахранване, водоподаване, закъсали автомобили и бедстващи хора.

Двата района на общинската пътна мрежа, както и централната градска част и жк „Сторгозия” се почистват от общинското дружество „Инжстрой”, жк „Дружба” „Чистота” ООД, и жк „Кайлъка” – от „Чистота еко” ДЗЗД, а промишлената зона – от служители на „Уест солюшънс България”.

Община Плевен призовава водачите да не карат превозните си средства с летни гуми в зимната ситуация.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"