Карлос Насар: Червен бряг ми даде условията да стана световен шампион

Спорт

15-01-2022, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Световният шампион заяви, че категория до 81 кг. няма да я има на Олимпиадата и затова ще се ориентира към кат. до 85 кг

Световният шампион по вдигане на тежести в категория до 81 килограма от първенството в Ташкент в края на 2021 г. Карлос Насар бе специален гост в предаването „Ники Кънчев Шоу“ по Дарик Радио, в което говори по множество въпроси, свързани с родното му място, кариерата му и бъдещите му цели и мечти.

"Баща ми живееше в Ливан. Отгледан съм от майка ми, баба ми и дядо ми. В Червен бряг аз открих залата, но треньорът събуди интереса в мен. Така ми запали интереса за щангите и вече над 8 години тренирам“, сподели Насар.

"Имам обща физическа подготовка. Останалото е изхвърляне, изтласкване, тяга, гърди, гръб и т.н. Като се редуват. Психиката най-много ми помага. Като отида на състезание, мисля само как да стана първи. В изтласкването съм по-силен, докато в изхвърлянето имам повече закъде да работя“, каза младият щангист.

"Засега, ако ми се обадят от Ливан, ще откажа, защото съм доволен от обстановката, финансите. Илиан Илиев се грижи много за мен. Той не е строг треньор, но е стриктен", сподели още Карлос. "Червен бряг ми даде условията да стана световен шампион, нищо друго не ми е било нужно", отбеляза той.

Световният шампион заяви, че категория до 81 кг. няма да я има на Олимпиадата и затова ще се ориентира към категория до 85 кг. И посочи, че ако всичко е наред, трябва да бъде в Топ 10 на ранглистата и да се класира за Игрите.

"Уверен съм в себе си и това ми помага. Трябва да си уверен, за да успяваш", категоричен е Карлос.