Студено време и снеговалежи през новата седмица

Новините

17-01-2022, 11:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес ще духа силен вятър от северозапад-запад, обявен е жълт предупредителен код

Днес ще преобладава слънчево време, сочи прогнозата на НИМХ - Плевен. В късния следобед от север ще започне заоблачаване. През нощта срещу вторник на места ще превали сняг, а в някои райони – преохладен дъжд. Ще духа силен вятър от северозапад-запад /обявен е жълт код/. Максималната температура ще бъдe между 5° и 7°. Атмосферното налягане ще се понижи.

Във вторник отново ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от запад. Минималната температура ще бъде около 0°. Максималната температура ще е между 2° и 4°. Атмосферното налягане чувствително ще се повиши.

В сряда времето ще продължи да бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен от запад. Минималната температура ще бъде между -4° и -2°. Максималната температура ще е между 2° и 4°. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

След леко затопляне в четвъртък през деня, в петък отново ще премине студен атмосферен фронт, с който температурите ще се понижат, а в много части на страната ще превали сняг, като по-значителни количества се прогнозират за западната половина на страната.

До края на седмицата ще остане студено с особено ниски сутрешни температури в събота и неделя – до минус 10 - минус 12 градуса в традиционно мразовитите райони.