Плевенчанка е носител на титлата "Мис македонско девойче" за 2021 г.

Това стана ясно след приключването на 16-ото издание на конкурса

Плевенчанката Гергана Симеонова е носител на титлата Мис македонско девойче за 2021 г.

Това стана ясно след приключването на 16-ото издание на конкурса, който има за цел да покаже естествената красота на българските момичета. Той мина под мотото „Красотата на българката – традиции, идентичност и култура, пренесени във виртуалното пространство“. Тази година – както и предишната, съревнованието се проведе онлайн заради пандемичната обстановка в страната. Конкурсът се организира от Националната женска организация на ВМРО и премина под патронажа на нейния председател д-р Султанка Петрова.

Журито бе в състав: председател Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО, и членове Юлиан Ангелов – организационен секретар на партията, и Албена Иванова от Националната женска организация.

Мис македонско девойче за 2021 г. Гергана Симеонова иска да стане лекар. Тя смята, че хората трябва да са по-толерантни един към друг, да се подкрепят и да си помагат. Така българите ще вървим по правилния път. Еко какво споделя тя за себе си:

Здравейте, казвам се Гергана и съм от град Плевен. Въпросът относно по-добрия живот в България е сериозен и доста често засяган, според мен решението е доста просто всъщност. Ако сме по-толерантни един към друг, подкрепяме се и си помагаме, то ние ще вървим по правилния път. Именно с това е и свързана моята професионална посока, по която искам да поема. Смятам, че медицинската професия е една от най-хуманните и именно фактът, че можеш да помагаш те прави по-добър както за себе си, така и за общото благо. Аз искам да уча и да упражнявам професията си в България, за да помагам на сънародниците си, да бъда близко до семейството си и да се стремя да съхраня традициите и родното, защото те са в основата на всичко.

Журито подреди като нейни подгласнички Ралица Николова – на второ място, и Яница Станчева – на трето място.