Режим на уличното осветление въвеждат в община Кнежа

Новините

20-01-2022, 13:20

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Шоковите увеличения на енергоносителите се отразяват негативно на местния бюджет, съобщи кметът Илийчо Лачовски

Режим на уличното осветление въвежда кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски. Причината - високите сметки за електроенергия.

"Винаги съм смятал, че основната функция на общината е да бъде социална, което я поставя най-близо до обикновените хора. Но през изминалата година цените на електроенергия се покачиха многократно и всички усещаме последиците от това. Значително се повиши и цената на природния газ, а знаете, че повечето публични сгради - училища, детски градини, община и др., са газифицирани. Тези шокови увеличения на енергоносителите се отразяват негативно и на местния бюджет. В тази връзка, за да успеем да покриваме драстичното увеличение на тока и отоплението, без това да засегне другите социални услуги, които Община Кнежа предоставя, се налага да се предприемат мерки за ограничаване на електроенергията и по-специално да се въведе режим на уличното осветление на територията на цялата община", написа Лачовски на официалната си страница във Фейсбук.

От думите му стана ясно, че от няколко дни е започнало поетапно монтиране на устройства, които ще включват и изключват уличното осветление при следния график:

1. Включване в 18:30 ч. – Изключване в 00:00 ч.;

2. Включване в 05:00 ч. – Изключване в 07:00 ч.

"Продължителността на деня и нощта през различните сезони също ще бъде съобразена. Надявам се цените да се стабилизират и да успеем да се справим с това предизвикателство без да се налага да правим компромиси с нещо друго", допълва кметът на Кнежа.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"