Румен Петков дари 46 тома детска литература на Библиотеката на НЧ "Съгласие 1869"

Плевен Лайф

21-01-2022, 09:17

Снимка:

ПП АБВ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е поредното му голямо дарение за най-старата плевенска библиотека

46 тома детска литература, включена в задължителните списъци за четене и изучавана в училище, дари на Детския отдел на Библиотеката на НЧ "Съгласие 1869" председателят на АБВ Румен Петков. Това е поредното му голямо дарение за най-старата плевенска библиотека. Заедно с него беше доц. Георги Кючуков, информират от пресцентъра на партията.

Книгите са на издателство "Захарий Стоянов" и сред тях са заглавия като: "Изворът на белоногат", "Немили-недраги", приказки от Ран Босилек, "Крилата христоматия по родолюбие" и др. Отразява ли се онлайн обучението върху интереса на децата да четат и дали не сме изгубили вече две поколения, които не изпитват нужда от книги, зададе въпрос към библиотекарите Петков.

Ана Александрова, която стана миналата година стана носител на приза Млад библиотекар на годината, връчван от ББИА, сподели, че децата, които обичат да четат и при които от малки е възпитано отношение към книгите, четат въпреки извънредните обстоятелства. Библиотеката на НЧ "Съгласие 1869" използва именно интернет и технологиите, за да привлече децата и младите хора. Миналата година са регистрирани над 300 нови читатели в Детския отдел на читалищната библиотека, а посещенията в него са близо 900. С новото попълнение във фонда вече ще има достатъчно книжки за всички малки читатели. Румен Петков беше приятно изненадан от тези цифри и оптимистично настроен, че не всичко е изгубено и бъдещето е на младите, образовани и четящи хора. Петков обеща да организира в НЧ „Съгласие 1869“ среща за плевенските деца с Иван Гранитски и неговите детски стихчета.