Непълнолетни откраднаха кола от Кнежа, изоставиха я в Койнаре и опитаха да подкарат друг автомобил

Крими

21-01-2022, 09:49

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Полицията ги задържа

Двама непълнолетни откраднаха кола от град Кнежа, изоставиха я в град Койнаре и опитаха да подкарат друг автомобил, но полицията ги задържа.

На 20 януари 2022 година в РУ - Червен бряг е получен сигнал за намерен автомобил "Фолксваген Пасат“, изоставен в град Койнаре на кръстовище, образувано от улица "Капитан Петко войвода" и улица „Тодор Каблешков". Установен е собственикът – 45-годишен от град Кнежа. От извършения оглед е изяснено, че автомобилът е оставен отключен без ключовете на таблото, без нанесени материални щети.

От предприетите незабавни издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието - двама 13-годишни, единият от град Койнаре, а другият жител на село Дисевица. При снетите обяснения момчетата са направили пълни самопризнания. Разказали, че на 19 януари около 23:30 часа открили на паркинг „Фолксваген Пасат“ с ключове на контактното табло. Влезли в колата и потеглили. Изоставили я в град Койнаре. Обяснили, че около 08:00 часа на 20 януари са опитали да откраднат и друг автомобил - "Фолксваген Голф 3", паркиран в град Койнаре на улица "Капитан Петко войвода“, но не могли да запалят двигателя. Предоставена им е полицейска закрила и предстои съпровождането им до град Кнежа.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"