Виолета Иеремиева е назначена за зам.-областен управител на Плевен

Новините

21-01-2022, 19:37

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От 28 години тя се бори срещу проблемите на хората с увреждания

От днес, 21 януари, със заповед на министър-председателя на Република България - Кирил Петков, Виолета Иеремиева е назначена за заместник областен управител на област Плевен. Това обяви самата тя на профила си във Фейсбук

"За мен е чест, огромна отговорност и ангажимент, който приемам в името на продължаването на промяната. Благодаря на всички, които ме подкрепят, на тези, които повярваха, че с общи усилия можем да изградим по-доброто бъдеще за България! В памет на моя баща - Георги Иеремиев, искам да ви споделя, че последните две години преди 10-ти ноември 1989 г., той заемаше реципрочната за тогавашната държавна йерархия длъжност, която аз сега приемам. Гордея се с неговата личност, с добрите му дела, с които остана в спомените на много плевенчани; благодаря му, че вярваше неотлъчно в мен и бе убеден, че един ден аз ще стана политик. Да е светла паметта ти, татко, ще дам всичко от себе си, за да се гордееш с мен! Посвещавам приемането на длъжността на теб и на твоя внук и мой племенник Георги Йеремиев! Приятели мои, на всички вас, на жителите на област Плевен, давам думата си, че ще положа максимални усилия, за да оправдая доверието ви и да изпълнявам достойно, всеотдайно, честно и открито задълженията си!", написа Виолета Иеремиева.

От 16 години тя работи като технически сътрудник за голяма компания в сферата на енергетиката.

Завършва Математическа гимназия “Гео Милев” в гр. Плевен. Увлечена по литературата, записва “Българска филология” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Като студент във втори курс преживява много тежка автомобилна катастрофа, която я приковава в инвалидна количка.

Продължава следването си като първи студент в университета с толкова тежко увреждане. Споделя, че без подкрепата на преподавателите си и близките не би могла да се справи в този критичен период.

Първите няколко години след преживяната катастрофа са изключително тежки и почти непосилни за Виолета Иеремиева, но тя успява да се мотивира и да вземе категоричното решение, че ще даде всичко от себе си, за да живее достоен и възможно най-нормален живот.

От 28 години тя е напълно съпричастна и непрестанно се бори срещу проблемите на хората с увреждания.