Областният управител започва срещи с кметовете на общини, иска да чуе проблемите им

Мисия

22-01-2022, 14:33

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Ще се опитам да извлека максимално полезното от това коалиционно правителство", заяви Иван Янчев

"Най-важните цели за мен са да осъществя пряка връзка с всяка една община, която изгражда нашата област, като идеята ми е аз да отида на място при тях. Първоначално ще се срещна индивидуално с всички кметове на нашите 11 общини. Идеята ми е срещите да се провеждат на техен терен, защото искам да ми бъдат споделени техни проблеми, но не само да ги чуя, а и да ги видя!", заяви областният управител Иван Янчев на брифинг. Той подчерта, че ще бъде неутрален към политическите различия, които би срещнал в разговорите с кметовете на общините.

"Идеята ми е да бъда полезен на всички. Ще се опитам да извлека максимално полезното от това коалиционно правителство", каза още Иван Янчев.

Други основни теми на брифинга бяха дискутираните на 20 януари на заседанието на областния кризисен щаб за борба с Covid-19, теми, а именно предложението на областния управител да бъдат поканени всички представители на областите, формиращи северозападния клъстер. Също така дали е възможен вариант за снабдяване на педагогически и непедагогически персонал в детските градини в Плевен и в областта с тестове срещу Covid-19.

Янчев даде информация за актуалната противоепидемична обстановка и увери, че здравето на жителите на областта е най-важното нещо. В тази връзка областният управител изказа своята подкрепа към кампанията „ДА! На ваксинацията“ с идеята да продължи тази добра и позитивна инициатива.

В края на срещата, губернаторът обеща да продължи да подкрепя културните събития в Плевен и в областта.