И Люси Дяковска сред наградените на церемонията "Достойните българи"

Плевен Лайф

25-01-2022, 16:58

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"След много години на сцената, реших, че е добре човек да положи усилия и в каузи, с които можем да оставим нещо повече след нас", каза певицата

Люси Дяковска, която обедини доброволци, за да преобразят "Парк Кайлъка", също взе приз "Достойните българи" в едноименната инициатива на вестник "24 часа".

"Историята е малко по-голяма, защото доброволци бяха обединявани през годините в Плевен, за да извършват дейности. След всички тези малки дейности си дадохме сметка, че някакси нещо по-голямо трябва да се случи и трябва да се опитаме да обединим по някакъв начин администрациите, за да ни бъде помогнато на едно по-голямо ниво. В крайна сметка успяхме да постигнем едно страхотно партньорство със затвора в Плевен и за една година успяхме да разчистим над 70 дка изцяло запустели паркови пространства", разказа Люси по време на награждаването.

"Започнахме дейности в наистина най-запустялата част от парка. Част, към която почти всички плевенчани имат огромен сантимент. Разкрихме над 1 км алеи, които са съществували може би до 80-те, 90-те години и вече ги нямаше. И по този начин дадохме възможност на много хора за по-добро място за спорт и за отдих", каза още тя и благодари на фирмите, институциите и гражданите, които подкрепят дейността на фондация "Аз съм Кайлъка".

"И аз, и всички хора, които тръгнаха за тази кауза, си дадохме сметка, че може би е много лесно да се руши, но е много по-хубаво да се възстанови нещо, към което цял град, и вероятно много хора от България, имат огромен сантимент. Паркът е на над 70 години и е създаден с много любов", отбеляза Люси.

"Прецених, че след много години на сцената и даряване на емоция, човек трябва да дари и да остави по-различна следа от себе си и музиката", допълни тя.